Onze dames

Op deze pagina stellen we graag de dames in onze cattery aan u voor

 

Lees verder

Lexa of Dekelvin

Onze Lexa is een blauwe Brits Korthaar die op 22 januari 2017 geboren is bij cattery of Dekelvin in Wieringerwerf. Lexa is een echte Brit, dol op aandacht maar wel op de momenten dat het haar uit komt. Ze kan zalig spinnen en heeft een geweldige bouw met de meest mooie volle staart ooit. Lexa heeft bloedgroep B.

UPDATE: Na een tweede keizersnede afgelopen september 2020 hebben we besloten niet langer met Lexa te fokken. Lexa blijft wel gezellig bij ons als een zalige blauwe bankhanger.

Mooncats Noa

Onze Noa is een lilac witte Brits Korthaar die op 24 mei 2017 geboren is bij cattery Mooncats in Sijsele. Noa had even tijd nodig om te wennen aan de hondjes maar is nu een echte kroelkont. Zodra de baas op de bank gaat liggen weet ze niet hoe gauw ze in zijn armen moet gaan liggen. Noa jaagt graag de andere twee poezen op en vind niets leuker dan ze in hinderlaag te besluipen. Noa heeft bloedgroep B.
Helaas hebben we onze knappe Noa, door een complicatie vlak voor haar bevalling, verloren. Rust zacht mooi meisje, we houden van je.

Deromy’s Beautiful Dushi (Aurora)

Onze Aurora, stamboomnaam Dushi, is een mooi driekleurig poesje geboren op 19 januari 2018 in cattery Deromy in Kampen. Aurora is degene van onze Britjes die het meest getypeerd is, dat betekent dat ze wat plat is qua neusje. Maar, wat ze minder heeft qua neus maakt ze meer dan goed qua karakter. Aurora is vocaal, sociaal, speels en vooral een echte kroeldoos. Ze vindt bijna iedereen leuk, al kijkt ze wel graag even de spreekwoordelijke kat uit de boom. Aurora heeft bloedgroep A.

Aimee of Semper Paratus

Onze Aimee, stamboomnaam Aimee of Semper Paratus, is een mooi driekleurig langhaar poesje, geboren op 28 maart 2019 in onze eigen cattery. Aimee is de dochter van onze lilac witte poes Noa, haar vader is Chang van cattery Havanjo’s in Kampen . Aimee is brutaal, sociaal, speels en vooral een echte kroeldoos. Ze vindt bijna iedereen leuk en ze speelt graag met de baby’s in onze cattery. We zijn begonnen met Aimee eens mee te nemen naar een kattenshow waar ze direct een U1 behaalde op de show in Wateringen in september 2019. We zijn super trots op ons mooie eigen fokje en we hopen dat ze ons als ze is uitgegroeid en alle testen in orde zijn mooie Britten baby’s zal schenken in de toekomst.

Bella of Semper Paratus

Onze Bella, stamboomnaam Bella of Semper Paratus, is een mooi zwart wit poesje geboren op 2 juli 2019 . Bella is de dochter van onze blauwe Brits korthaar poes Lexa. Haar vader is Wabisabi’s Juru Katsu, de chocolade witte kater van cattery Havanjo’s in Kampen. Bella had een vreselijke start. Geboren per keizersnede nadat de bevalling niet wilde vlotten. Daarna wilde haar moeder niets van haar en haar broer weten dus hebben we haar net als haar broertje 5 weken dag en nacht met de hand gevoed en ontlast. Groot was dan ook de opluchting toen zij het wel redde en ze zal nu samen met de andere dames onze cattery gaan versterken. Bella is ondeugend maar vooral een echte kroeler.

Havanjo’s Ella (Jaylynn)

Onze Jaylynn, stamboomnaam Havanjo’s Ella, is een mooi driekleurig Brits langhaar poesje geboren op 11 juli 2019 in cattery Havanjo’s in Kampen. Jaylynn zou oorspronkelijk in Kampen blijven maar mocht uiteindelijk toch verhuizen om hier de gelederen te komen versterken. Jaylynn is een fawn driekleur poesje en is bescheiden van aard. Jaylynn is een meisjes meisje en kijkt graag de spreekwoordelijke kat uit de boom. Ze is speels maar wel voorzichtig. Met de tijd zullen we kijken of ze het leuk vind om eens mee te gaan naar een show om zo zichzelf eens aan de wijde wereld te laten zien. Jaylynn heeft bloedgroep B.

Dutchess of Semper Paratus

Onze blauwneus, stamboomnaam Dutchess of Semper Paratus, is een mooi driekleurig Brits korthaar poesje geboren op 6 november 2020 in onze eigenn cattery als dochter van onze driekleur korthaar poes Aurora (Deromy’s Beautiful Dushi, geboren bij cattery Deromy’s in Kampen) en dekkater Chang von den Theissis van cattery Havanjo’s in Kampen. Dutchess, die we ook wel gekscherend blauwneus noemen naar de kenmerkende vlek op haar neusje, is een enorme dondersteen maar nog meer dan van kattenkwaad uithalen houdt ze van kroelen. Ze kan zelfs al beginnen met knorren voor je haar hebt aangeraakt. . Dutchess is een echte rauwdauwer en vergeet nog wel eens dat kittens of kleinere katten haar speel geweld misschien nog niet helemaal kunnen waarderen. Op dit moment is Dutchess beste maatjes met de nieuwste aanwinst binnen onze cattery, namelijk de kleine silvertabby Nolynn. Maar, meer over Nolynn in haar eigen stukje.

Jimoje’s Silver-Black Yoko (Nolynn)

Onze jongste telg, stamboomnaam Jimoje’s Silver-Black Yoko, is een beetje een vreemde eend in de bijt binnen onze cattery. Want, hoewel Nolynn van hetzelfde ras is als onze andere katten, heeft ze duidelijk een ander vachtpatroon. Wat een hoop mensen niet weten is dat ik jaren geleden ben begonnen met fokken in deze kleurslag, namelijk de Brits korthaar black silvertabby blotched. Ja, een hele mond vol. Maar de wens bleef…om ooit weer eens een mooi silvertabby meisje aan ons huishouden te mogen toevoegen, We hadden al eens geïnformeerd bij collega fokkers maar helaas was er steeds niets beschikbaar. Tot…….5 april van 2021. Nolynns fokker stuurde me een berichtje. Dit super knappe kind was weer beschikbaar geworden, of wij nog steeds op zoek waren. Nou zeker weten. Dus we mochten kennis komen maken. Daar duurde het niet lang voor de vonk over sloeg en omdat de knappe Nolynn al 10 weken was toen ze weer beschikbaar werd hoefden we nog maar kort te wachten. Op 1 mei 2021 was het dan zo ver, ze was er. Onze “vreemde” maar oh zo mooie eend in de bijt. En zoals we al verwacht hadden was het liefde op het eerste gezicht tussen Dutchess en Nolynn. De honden waren de eerste dag nog wat eng maar op dag twee was het eigenlijk alsof ze hier al jaren woonde. Een prachtig meisje waar we hopelijk nog heel lang van mogen genieten.  

Enjoy of Semper Paratus (Joy)

Onze jongste dame in de cattery is onze Enjoy of Semper Paratus, roepnaam Joy. Samen met haar broertje Ejay die ook n de cattery woont kwam Joy op 7 juni 2021 op de wereld samen met nog 4 andere broers en zussen. Joy is met haar donkere kleur een aparte verschijning in onze cattery. Want, binnen onze cattery, fokken we voornamelijk Brits kort- en langharen in de lichtere kleuren zoals blauw, lilac, creme. En varianten van een of meerdere van die kleuren, eventueel nog met wit. Maar toen deze dame geboren werd wisten we het gelijk. Ze blijft. Haar mooie bouw, prachtige kleuren en lieve koppie deden direct ons hart smelten. Dat maakte de keuze om deze mooie dame in de cattery te houden een hele makkelijke. Enjoy is een eigenwijze dame met prachtige ogen, een volle kraag en geweldige kleuren. Het is geen enorme kroeler al komt ze soms echt wel haar knuffels halen. Haar beste vriendin in huis is een overwachte, namelijk onze Aurora. Aurora is top cat in onze cattery en staat overduidelijk bovenaan welke rangorde dan ook. Daarom is het meer dan prachtig om deze twee knappe dames zo geweldig met elkaar om te zien gaan. Waar Aurora gaat gaat Joy als een pluizige schaduw. Joy kroelt met haar, kletst tegen haar en ligt het liefst tegen haar aan te slapen.
Deze mooie dame is laatst samen met broer Ejay en tante Dutchess mee geweest naar hun allereerste kattenshow van Felikat. En wat deden ze het goed. Geen stress. Madam klom zelfs vanaf de tafel bij de keurmeester op schoot. Ze kreeg een welverdiende U1 en een keurrapport met een enorm hart er op. Wij kunnen niet wachten om te zien hoe deze dame zich gaat ontwikkelen

                     

Cattery nieuws

GOUDEN MANDJE GEZOCHT!

We kunnen het haast niet geloven.....maar we hebben nog een kitten dat dolgraag een gouden mandje wil. Onze kleine zwart witte Brits langhaar Eros, geboren 7-6-2021, is nog beschikbaar. Zijn moeder is onze zwart witte Brits korthaar poes Bella of Semper Paratus. Zijn...

E-nest geboren

Op 7 juni 2021 mochten wij het E-nestje verwelkomen. Mama Bella schonk het leven aan maar liefst 6 prachtige baby,s, en dat ook nog in record tempo. En wat een prachtig toverballen nestje met prachtige gewichten. Op de pagina Kittens stellen we ze graag verder aan u...

Het D-nest groeit als kool

Wellicht had u het al gelezen, op vrijdag 6 november is onze Aurora bevallen van maar liefst 5 prachtige Britten bolletjes. Het was een lange bevalling met een aantal zeer letterlijke dwarsliggers maar oh wat zijn ze mooi. Helaas ontwikkelde Aurora een baarmoeder...