In aanmerking komen.

Stel, u heeft een schattig kittentje gezien op onze website en u wilt in aanmerking komen. Hoe gaat dat nu in zijn werk?

Lees verder

Hoe gaat alles in zijn werk?

Natuurlijk vinden wij het hartstikke leuk dat u enthousiast bent geworden na het zien van onze katten en graag in aanmerking zou willen komen voor een kitten. Toch willen wij u wel graag bewust laten worden van een aantal zaken.

Onze kittens zijn maar kort kleinen en dat u zich realiseert dat u een huisgenootje aanschaft waar u voor zijn of haar verdere leven voor verantwoordelijk zult zijn. Dieren zijn geen wegwerpartikelen en kosten geld in de vorm van voeding, zorg en medische kosten. Het is goed u hiervan bewust te zijn.

Alle kittens verkocht in onze cattery bezitten een mooie stamboom. Zo heeft u ten aller tijde inzicht in de familie geschiedenis van uw nieuwe huisgenootje en weet u zeker dat het nestje tot stand is gekomen binnen de richtlijnen van onze rasvereniging, te weten Neocat.

Onze kittens zijn net als de volwassenen deel van ons gezin. We vinden het dan ook belangrijk en prettig als u ons even vertelt in welke omstandigheden het kitten terecht gaat komen. Voorbeeld is bijvoorbeeld uw gezins samenstelling, zijn er wellicht nog andere katten in huis enzovoort enzovoort.

Hou er altijd rekening mee dat ook dieren ziek kunnen worden en dat de kosten van een dierenarts soms hard op kunnen lopen.

Onze kittens blijven 13 weken bij hun moeder. Langer voor bijvoorbeeld een door u geplande vakantie is nooit een probleem maar geen enkel kitten zal onze cattery voor de grens van 13 weken verlaten. Deze weken hebben ze hard nodig om alle vaardigheden van hun moeder te leren voor hun latere leven. Tevens ontvangen ze op 12 weken nog een cruciale kitten enting die ervoor zorgt dat uw kitten beschermd aan de rest van zijn leven kan beginnen.

Verhuist uw katje naar Belgie? Hou dan rekening met drie extra weken in onze cattery daar een rabiës enting noodzakelijk is.

Uiteraard mag u gedurende de 13 weken voor uw kitten mag verhuizen hem of haar een aantal keer bezoeken. Wij willen u wel vragen het liefst niet meerdere catteries op een dag te bezoeken in verband met het overdragen van eventuele parasieten of ziektes. De kittens zijn uiteraard nog niet volledig ge-ent en dus nog erg kwetsbaar. Mocht u meerdere mensen mee willen nemen op kitten bezoek dan vinden we het fijn als u dit even bij ons vraagt.

Aan de aanschaf van een kitten hangt een behoorlijk prijskaartje waar mensen die zich nog niet hebben verdiept soms best van kunnen schrikken. Toch is dit niet om onze zakken te vullen. Met dat geld zorgen wij er voor dat al onze dieren zo gezond mogelijk zijn, getest zijn op erfelijke aandoeningen en dat ze vrij zijn van parasieten. Dit alles om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw nieuwe huisgenootje zult kunnen genieten.

Onze kittens gaan slechts bij hoge uitzondering naar fokkers.

Onze kittens zijn en blijven onze kindjes en hun wel en wee gaat ons dan ook aan het hart. Uw kat zal dan ook niet los naar buiten mogen. Omdat we iedere kat het buitenleven gunnen zijn we natuurlijk super blij met een afgeschermde tuin, een mooie katten ren of eventueel een tuigje waarmee uw kat verantwoord en veilig naar buiten kan.

Mocht u na bezoek besloten hebben dat u graag een kitten uit onze cattery wilt aanschaffen, dan vragen wij een aanbetaling van 150 euro. Hiervan ontvangt u uiteraard een ontvangstbewijs.

Net als het u als kittenkoper vrij staat om af te zien van de aanschaf van een kitten uit onze cattery staat dat ons als cattery ook. Bij afzegging verliest u niet uw aanbetaling. Deze zal aan u geretourneerd worden zodra voor het kitten een nieuw gouden mandje is gevonden.

Als onze kittens verhuizen zijn ze:

  • Volledig ge-ent en gechipt
  • In het bezit van een stamboom van Neocat
  • In het bezit van een Europees dierenpaspoort
  • Meerdere malen ontwormd en ontvlooid (preventief)
  • Ten minste tweemaal gezien door onze dierenarts

Heeft u aan de hand van deze pagina vragen? Schroom dan niet om ons te contacten zodat wij een en ander wellicht voor u kunnen verduidelijken.

Cattery nieuws

Het D-nest groeit als kool

Wellicht had u het al gelezen, op vrijdag 6 november is onze Aurora bevallen van maar liefst 5 prachtige Britten bolletjes. Het was een lange bevalling met een aantal zeer letterlijke dwarsliggers maar oh wat zijn ze mooi. Helaas ontwikkelde Aurora een baarmoeder...

D-nest geboren (Aurora x Chang)

D-nest Op vrijdag 6 november 2020 in de avond is onze prachtige driekleur poes Aurora bevallen van een nestje van 5 kittens. De bevalling had wat voeten in de aarde want er zaten een aantal dwarsliggers tussen (lees met een achterpoot en staartje eerst ter wereld...

NLKV Show Wateringen

Afgelopen zondag 13 oktober zijn we met Noxx en Aimee naar de kattenshow van de NLKV in Wateringen geweest. Wat een super dag, met geweldige mensen en een leuke sfeer. Thema van de show was Halloween. We gingen die dag met maar liefst 4 bekers naar huis. Mooiste...