In aanmerking komen.

Stel, u heeft een schattig kittentje gezien op onze website en u wilt in aanmerking komen. Hoe gaat dat nu in zijn werk?

Lees verder

Hoe gaat alles in zijn werk?

Natuurlijk vinden wij het hartstikke leuk dat u enthousiast bent geworden na het zien van onze katten en graag in aanmerking zou willen komen voor een kitten. Toch willen wij u wel graag bewust laten worden van een aantal zaken.

Onze kittens zijn maar kort klein en u dient zich te realiseren dat u een huisgenootje aanschaft waar u voor zijn of haar verdere leven voor verantwoordelijk zult zijn. Dieren zijn geen wegwerpartikelen en kosten geld in de vorm van voeding, zorg en medische kosten. Het is goed u hiervan bewust te zijn.

Alle kittens geboren in onze cattery zijn bij het verlaten van het nest in het bezit van een mooie stamboom en komen uit HCM, PKD, fiv en felv geteste ouders. Zo heeft u ten aller tijde inzicht in de familie geschiedenis van uw nieuwe huisgenootje en weet u zeker dat het nestje tot stand is gekomen binnen de richtlijnen van onze rasvereniging, te weten Limbracat. Ook waren de ouder dieren ten tijde van de dekking in de best mogelijke medische conditie en zijn de dieren getest op bij het ras voorkomende medische aandoeningen.

Onze kittens zijn net als de volwassenen deel van ons gezin. We vinden het dan ook belangrijk en prettig als u ons even vertelt in welke omstandigheden het kitten terecht gaat komen. Voorbeeld is bijvoorbeeld uw gezins samenstelling, zijn er wellicht nog andere katten in huis enzovoort enzovoort.

Hou er altijd rekening mee dat ook dieren ziek kunnen worden en dat de kosten van een dierenarts soms hard op kunnen lopen. U kunt kiezen voor een dieren verzekering. Een andere optie is om iedere maand iets opzij te zetten. Zo hoeft u geen premie te betalen maar heeft u wel altijd iets achter de hand bij onvoorziene kosten.

Onze kittens blijven 13 weken bij hun moeder. Langer voor bijvoorbeeld een door u geplande vakantie is nooit een probleem maar geen enkel kitten zal onze cattery voor de grens van 13 weken verlaten. Deze weken hebben ze hard nodig om alle vaardigheden van hun moeder te leren voor hun latere leven. Tevens ontvangen ze op 12 weken nog een cruciale kitten enting die ervoor zorgt dat uw kitten beschermd aan de rest van zijn leven kan beginnen.
Gaat uw kitten mee de grens over bij het verhuizen? Dan zal hij/zij van ons nog een rabiës inenting ontvangen en mag de kleine helaas pas met 15 weken verhuizen. Dit is wettelijk zo bepaald.

Verhuist uw katje naar Belgie? Hou dan rekening met drie extra weken in onze cattery daar een rabiës enting noodzakelijk is. De rabiës enting betalen wij voor u daar het diertje op dat moment nog onder onze zorg is, wij vinden dat wel zo fair. Tenslotte is ons er alles aan gelegen dat u een perfect gezonde huisgenoot mee naar huis krijgt.  

Uiteraard mag u gedurende de 13 weken voor uw kitten mag verhuizen hem of haar een aantal keer bezoeken. Wij willen u wel vragen het liefst niet meerdere cattery’s op een dag te bezoeken in verband met het overdragen van eventuele parasieten of ziektes. De kittens zijn uiteraard nog niet volledig ge-ent en dus nog erg kwetsbaar. Mocht u meerdere mensen mee willen nemen op kitten bezoek dan vinden we het fijn als u dit even bij ons vraagt. Tenslotte bezoekt u ons gezin, geen dierentuin en is onze woning niet geschikt voor grotere groepen.

Ivm corona worden nu de bezoeken iets beperkt en worden er meer updates gegeven via onze Facebook pagina, deze website en via WhatsApp voor de mensen die al een kitten gereserveerd hebben.

Aan de aanschaf van een kitten hangt een behoorlijk prijskaartje waar mensen die zich nog niet hebben verdiept soms best van kunnen schrikken. Toch is dit niet om onze zakken te vullen. Met dat geld zorgen wij er voor dat al onze dieren zo gezond mogelijk zijn, getest zijn op erfelijke aandoeningen en dat ze vrij zijn van parasieten. Dit alles om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw nieuwe huisgenootje zult kunnen genieten. 

Onze kittens gaan slechts bij hoge uitzondering naar fokkers. Met de fokker in kwestie zullen dan de voorwaarden voor het inzetten van het diertje in de fok worden besproken.

Onze kittens zijn en blijven onze kindjes en hun wel en wee gaat ons dan ook aan het hart. Uw kat zal dan ook niet los naar buiten mogen. Omdat we iedere kat het buitenleven gunnen zijn we natuurlijk super blij met een afgeschermde tuin, een mooie katten ren of eventueel een tuigje waarmee uw kat verantwoord en veilig naar buiten kan. Dit is niet zielig, als een kat het straat leven niet gewend is zal hij het ook niet missen. Mocht de kat toch bewust naar buiten worden gelaten zonder beschermde ruin, tuigje of ren zal dit consequenties hebben voor wat betreft garantie en contract voorwaarden.

Mocht u na bezoek besloten hebben dat u graag een kitten uit onze cattery wilt aanschaffen, dan vragen wij een aanbetaling van 150 euro. Hiervan ontvangt u uiteraard een ontvangstbewijs. Alle documenten van reservering en aanschaf gaan bij ons in de cattery in tweevoud. Dit houdt in dat van zowel aanbetaling als verkoopcontract zowel u als koper als wij als verkoper een kopie in bezit hebben.

Net als het u als kittenkoper vrij staat om af te zien van de aanschaf van een kitten uit onze cattery staat dat ons als cattery ook. Bij afzegging binnen de normale 13 weken verliest u nooit uw aanbetaling. Deze zal aan u geretourneerd worden zodra voor het kitten een nieuw gouden mandje is gevonden. Hebben wij het diertje langer dan de normale 13 weken voor u gereserveerd gehouden en zegt u dan de reservering af zonder normale, geldige reden bent u helaas wel de aanbetaling kwijt. 

Als onze kittens verhuizen zijn ze:

  • Volledig ge-ent en gechipt
  • In het bezit van een stamboom van Limbracat
  • In het bezit van een Europees dierenpaspoort
  • In het bezit van een eigen eigendomsbewijs.
  • Meerdere malen ontwormd en ontvlooid (preventief)
  • Ten minste tweemaal gezien door onze dierenarts

Heeft u aan de hand van deze pagina vragen? Schroom dan niet om ons te contacten zodat wij een en ander wellicht voor u kunnen verduidelijken.

Cattery nieuws

GOUDEN MANDJE GEZOCHT!

We kunnen het haast niet geloven.....maar we hebben nog een kitten dat dolgraag een gouden mandje wil. Onze kleine zwart witte Brits langhaar Eros, geboren 7-6-2021, is nog beschikbaar. Zijn moeder is onze zwart witte Brits korthaar poes Bella of Semper Paratus. Zijn...

E-nest geboren

Op 7 juni 2021 mochten wij het E-nestje verwelkomen. Mama Bella schonk het leven aan maar liefst 6 prachtige baby,s, en dat ook nog in record tempo. En wat een prachtig toverballen nestje met prachtige gewichten. Op de pagina Kittens stellen we ze graag verder aan u...

Het D-nest groeit als kool

Wellicht had u het al gelezen, op vrijdag 6 november is onze Aurora bevallen van maar liefst 5 prachtige Britten bolletjes. Het was een lange bevalling met een aantal zeer letterlijke dwarsliggers maar oh wat zijn ze mooi. Helaas ontwikkelde Aurora een baarmoeder...