Onze honden

Naast alle poezen leven wij ook samen met twee geweldige honden. Deze stellen wij hier graag aan u voor.

 

Lees verder

Luna (Daily Dynamite of Benvenidas Joy)

De oma van het stel is Luna (Stamboom naam Daily Dynamite van Benvenidas Joy), een zwart witte bordercollie. Luna is gek op balletjes, kroelen en boven alles aandacht. Ze is dertien jaar oud en niet piep meer maar dat weerhoudt haar er niet van om toch altijd nog mee te rennen als er balletjes in het spel zijn of als er gezwommen wordt.

UPDATE: Op 15 september 2020 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Luna. Ze was op en hoewel haar hoofd nog wel wilde, wilde de rest van haar lijf niet meer. Ze had ondanks alle voedingssupplementen en pijnstillers nog steeds pijn, wilde niet meer eten en had geen plezier meer in het leven. Voor ons was dit de druppel. Ze is op de schoot van het vrouwtje ingeslapen.

Kajira

De tweede hond in ons huishouden is ook een dame, en geen gemakkelijke ook. Haar volledige naam is Kajira, geboren in Roemenië, maar al snel naar Nederland gekomen. Kajira (of Jira zoals we haar noemen) heeft een hele rotte start gehad in haar leven en was bijna afgemaakt toen ze twee en een half jaar oud was. Gelukkig zag ik het goede in haar en is het jaren later toch goed gekomen. Ze zal altijd een rugzakje houden maar zeg eerlijk, wie heeft dat nu niet?

UPDATE: Op 18 december 2019 hebben we de beslissing moeten maken om Kajira in te laten slapen. Ze had pijn, wilde niet meer eten en kon niet meer op haar poten staan. Met veel verdriet hebben we onze mooie, eigenzinnige trouwe vriendin moeten laten gaan. We zullen onze muizenjager en verdediger zo gaan missen.

Duuk

De laatste honden aanwinst in ons huishouden is de kleine Duuk. Duuk is een blonde Cairn terrier, geboren in Bad Bentheim in Duitsland. We merkten dat onze Luna na het overlijden van Kajira erg eenzaam was. Maar door mijn erger wordende spierreuma wilden we geen grote hond. Toch wilden we wel dat de nieuwe aanwinst groter zou worden dan onze katten. En zie hier…onze Duuk. Hoewel Duuk geen katten gewend was doet hij het prima en we denken dan ook dat hij een prima maatje gaat zijn voor de kittens straks.

Yinthe

De laatste honden aanwinst in ons huishouden is de kleine Yinthe. Yinthe is 4 juli aan ons huishouden toegevoegd als maatje voor onze Duuk. Yinthe is een driekleurige fox terrier met een zalig karakter. Ze is speels, luistert goed en is enorm mensgericht. Daarnaast is ze de beste maatjes met Duuk. Samen met hem en onze katten maakt ze ons huis onveilig en we zouden haar niet meer kunnen missen.

Cattery nieuws

GOUDEN MANDJE GEZOCHT!

We kunnen het haast niet geloven.....maar we hebben nog een kitten dat dolgraag een gouden mandje wil. Onze kleine zwart witte Brits langhaar Eros, geboren 7-6-2021, is nog beschikbaar. Zijn moeder is onze zwart witte Brits korthaar poes Bella of Semper Paratus. Zijn...

E-nest geboren

Op 7 juni 2021 mochten wij het E-nestje verwelkomen. Mama Bella schonk het leven aan maar liefst 6 prachtige baby,s, en dat ook nog in record tempo. En wat een prachtig toverballen nestje met prachtige gewichten. Op de pagina Kittens stellen we ze graag verder aan u...

Het D-nest groeit als kool

Wellicht had u het al gelezen, op vrijdag 6 november is onze Aurora bevallen van maar liefst 5 prachtige Britten bolletjes. Het was een lange bevalling met een aantal zeer letterlijke dwarsliggers maar oh wat zijn ze mooi. Helaas ontwikkelde Aurora een baarmoeder...